Składniki :
- 3 paczki biszkoptów
- 3 kwaśne śmietany 18% o pojemności 400g
- 6 łyżek cukru
- 2 galaretki
- brzoskwinie z puszki
Wykonanie :
Do śmietany dodajemy cukier i roztrzepujemy, aż cukier się rozpuści. Następnie maczamy biszkopty w śmietanie i układamy warstwowo na blaszce. powinny wyjść 3-4 warstwy. Gdy zostanie nam śmietany wylewamy resztę na wierzch. Wynosimy na chwilę do zimnego. W między czasie przygotowujemy galaretki i kroimy brzoskwinie w kostkę. Następnie układamy na biszkopty owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do zimnego na 2 godziny. Gdy są owoce sezonowe, wtedy brzoskwinie możemy zastąpić według naszego uznania.
A śmietana jaka? Słodka czy kwaśna i jaka pojemność?
OdpowiedzUsuńKwaśna śmietana 18% o pojemności 400 g, ja używam z Lidla.
UsuńThanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be
OdpowiedzUsuńa great author. I will make sure to bookmark your blog and may come back from
now on. I want to encourage you continue your great work,
have a nice holiday weekend!
Here is my page :: watch dogs trailer