Bardzo szybkie i proste danie, jak większość, które dodaję :)
Jajka faszerowane idealne nie tylko na wielkanocne śniadanie
Składniki :
- 10 jajek
- 0,5 kg pieczarek
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki majonezu
- łyżeczka szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
- świeża czerwona papryka
Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną obieramy i przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka do miseczki i ugniatamy widelcem. Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy łyżkę masła i wsypujemy pieczarki, dusimy na małym ogniu aż wyparuje woda z pieczarek. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy pieczarki już ostygną dodajemy je do żółtek, następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, majonez i sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy farszem jajka, na wierz dodajemy troszkę majonezu i pokrojoną czerwoną paprykę, można dodać jeszcze zielony por.
Smacznego :)
Czas wykonania : 30 min.
Mniam pysznie wyglądają :) Piekłam z twoich przepisów łabędzi puch i kubusiowe ciasto były wyśmienite :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :) proste przepisy są najlepsze;)
OdpowiedzUsuń