To ciepłe, pożywne danie posmakuje każdemu. Składniki łatwo dostępne, idealne na szybki obiad.
Składniki :
- 0,5 kg pieczarek
- 0,5 kg cebuli ( dałam trochę szalotki )
- 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej
- 2 świeże papryki ( dałam żółtą )
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki keczupu
- ostra mielona papryka, słodka mielona papryka, sól, pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie :
Pieczarki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Cebulę również obieramy i kroimy w piórka lub w kostkę. Kiełbasę kroimy w kostkę Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki. Olej rozgrzewamy w rondlu i dodajemy cebulę, smażymy na szklący kolor. Dodajemy pieczarki i kiełbasę, podsmażamy. Wlewamy 0,5 l wody, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy paprykę, keczup i koncentrat pomidorowy, gotujemy 30 minut. Na końcu dodajemy do smaku paprykę mieloną i sól.
Smacznego :)
Czas przygotowania : 60 min.
ulala smacznie wygląda!
OdpowiedzUsuńcholernie się cieszę, że placki zasmakowały! =D
Usuńzapraszam na tartę!
www.cookplease.blogspot.com :)
i tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńAromatyczne, proste i pyszne!
OdpowiedzUsuńjedna z moich wizji na szybko :)
UsuńŚwietny pomysł na sycący obiad, wypróbuję!:)
OdpowiedzUsuńszczególnie dla takich głodomorów jak ja :)
UsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam leczko, Twoje wyglada bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńnie wiem ,czy Cię to uszczęśliwi, ale przyznałam wyróżnienie dla Twojego bloga :-)
uwielbiam leczo, o tej porze roku często gości na moim stole :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za wyróżnienie :)
drugi post i znów sentymentalna wyprawa do smaków dzieciństwa:) uwielbiam! u mnie jedynie bez pieczarek
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
bardzo się cieszę i zapraszam do dalszych odwiedzin :)
UsuńLeczo, to pierwsze danie z dzieciństwa ,które pamiętam jako fuzja genialnych smaków papryki, cukinii i kiełbaski. To zawsze było" coś innego " w domu:D
OdpowiedzUsuń