Propozycja na pyszny syty obiad, potrawkę można jeść samą, z ryżem bądź z ziemniakami
Składniki :- 0,5 kg piersi z kurczaka
- 2 czerwone papryki
- 0,5 kg pieczarek
- puszka kiełków soi
- 2 opakowania fixu do potraw chińskich
- sól, pieprz, czerwona papryka słodka do smaku
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, dodajemy troszkę oleju, szczyptę soli, pieprzu i papryki do smaku. Odstawiamy na godzinę żeby mięso przeszło przyprawami. W tym czasie myjemy paprykę i kroimy na cienkie paseczki, pieczarki obieramy i również kroimy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso, następnie dodajemy paprykę i chwilę dusimy, do tego dodajemy pieczarki i kiełki soi. Dusimy kilka minut. Do miseczki wlewamy 300 ml zimnej wody i wsypujemy fix do potraw chińskich, roztrzepujemy. Następnie wlewamy do garnka z mięsem, dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem 10 min. Gdy potrawa wyjdzie za gęsta można dolać troszkę wody. Potrawkę można jeść samą jak również z ryżem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz