- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Jajka ubijamy z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Chwilę ubijamy. Biszkopt jak ostygnie przekrajamy go na pół.
Piekarnik : 170 st. C
Czas pieczenia : 30 min.
Składniki na masę :
- 3 szklanki mleka
- 2 budynie czekoladowe
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 6 łyżek cappuccino orzechowego
- 0,5 szklanki cukru
- kostka margaryny
- 0,5 l śmietany 36%
- 2 łyżki cukru pudru
- gorzka czekolada
2 szklanki mleka zagotowujemy, resztę mleka mieszamy z budyniem, mąką, cukrem i kawą cappucino. Gdy mleko się już zagotuje wlewamy powoli resztę mleka i gotujemy budyń. Zostawiamy do ostygnięcia. Następnie budyń ucieramy z miękką margaryną na gładką masę. Przekładamy nią biszkopt.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i smarujemy wierzch ciasta, następnie posypujemy je startą gorzką czekoladą.
Smacznego :)
ciekawe ciasto :)
OdpowiedzUsuńa jakie pyszne :)
OdpowiedzUsuń