01 kwietnia, 2013

Jajka faszerowane



 Bardzo szybkie i proste danie, jak większość, które dodaję :)
Jajka faszerowane idealne nie tylko na wielkanocne śniadanie

Składniki :
  • 10 jajek
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki majonezu
  • łyżeczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • świeża czerwona papryka
Wykonanie :

Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną obieramy i przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka do miseczki i ugniatamy widelcem. Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy łyżkę masła i wsypujemy pieczarki, dusimy na małym ogniu aż wyparuje woda z pieczarek. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy pieczarki już ostygną dodajemy je do żółtek, następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, majonez i sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy farszem jajka, na wierz dodajemy troszkę majonezu i pokrojoną czerwoną paprykę, można dodać jeszcze zielony por. 

Smacznego :)

Czas wykonania : 30 min.



2 komentarze:

  1. Mniam pysznie wyglądają :) Piekłam z twoich przepisów łabędzi puch i kubusiowe ciasto były wyśmienite :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo się cieszę :) proste przepisy są najlepsze;)

    OdpowiedzUsuń