06 listopada, 2012

Śmietanowiec


                                                           
   






  Składniki :


  • 3 paczki biszkoptów
  • 3 kwaśne śmietany 18% o pojemności 400g
  • 6 łyżek cukru
  • 2 galaretki
  • brzoskwinie z puszki

  Wykonanie :



Do śmietany dodajemy cukier i roztrzepujemy, aż cukier się rozpuści. Następnie maczamy biszkopty w śmietanie i układamy warstwowo na blaszce. powinny wyjść 3-4 warstwy. Gdy zostanie nam śmietany wylewamy resztę na wierzch. Wynosimy na chwilę do zimnego. W między czasie przygotowujemy galaretki i kroimy brzoskwinie w kostkę. Następnie układamy na biszkopty owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do zimnego na 2 godziny. Gdy są owoce sezonowe, wtedy brzoskwinie możemy zastąpić według naszego uznania.


 

3 komentarze:

  1. A śmietana jaka? Słodka czy kwaśna i jaka pojemność?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kwaśna śmietana 18% o pojemności 400 g, ja używam z Lidla.

      Usuń
  2. Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be
    a great author. I will make sure to bookmark your blog and may come back from
    now on. I want to encourage you continue your great work,
    have a nice holiday weekend!

    Here is my page :: watch dogs trailer

    OdpowiedzUsuń