Składniki :
- 5 niedużych cukinii
- 2 czerwone papryki
- 5 cebul
- 1 kg kiełbasy ( dałam śląską )
- sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, szczypta chili
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 pomidory
Wykonanie :
Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę, dusimy na łyżce smalcu, gdy cebula nabierze już koloru dodajemy pokrojoną w półksiężyce kiełbasę i podpiekamy. W tym czasie myjemy cukinie, wydrążamy łyżką środek i kroimy w nieduże paseczki. Kiedy cebula z kiełbasą jest już gotowa dodajemy cukinię i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Można dodać również pieczarki jak ktoś lubi. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy do smaku. Leczo można podawać z ryżem i ziemniakami. Ja uwielbiam samo :) Najlepiej smakuje jak trochę postoi i przejdzie przyprawami.
Smacznego :)
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!
OdpowiedzUsuńChciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!
Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas i tym samym trafiły do jeszcze większego grona odbiorców :)
Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog
Życzę miłego wieczoru!
mmmmmmm!!
OdpowiedzUsuńU mnie dzisiaj też było leczo :)
OdpowiedzUsuńprawdziwie domowy smak, u mnie w sezonie też często!
OdpowiedzUsuńlubię wszystkie składniki leczo, ale jakoś samego leczo nie mogłam nigdy przeboleć... dopiero niedawno polubiłam i teraz już jestem wielką fanką :)
OdpowiedzUsuńja tylko samo, tam mi najbardziej smakuje :)
Usuńwygląda smacznie:) takie w sumie leczo wyszło:)
OdpowiedzUsuńOjej :D Ale przyjemna wersja :) Super! A znasz moją - http://leczo.net.pl/ ? :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię i leczo z niej :)
OdpowiedzUsuń